Kulak Çınlaması İçin öneriler

on 5/17/2014

Kulak Çınlaması İçin öneriler;

Kulak çınlaması tıbbı tabiriyle tinnitus aslında bir hastalık değildir ve nadiren ciddi bir problemin belirtisi de olabilir. Ancak insanı çıldırtabilecek bir rahatsızlık. Sizin duyduğunuz ancak kimsenin duymadığı… Yapılan çalışmalarda yetişkinlerin ortalama % 10’nun da uzun süreli kendiliğinden gelişmiş olan kulak çınlamaları mevcut ve bu çınlama genellikle 5 dakikadan daha uzun süren nitelikte; % 1 lik kısmından ise birkaç kez böyle bir tecrübe yaşamış, % 0,5 i ise bu durum ciddi boyuttadır ve normal hayatını ciddi anlamda etkilemektedir.
Kulak çınlaması özellikle 6 aydan uzun zamandır yaşanıyorsa tedavisi oldukça zor ancak aşağıda belirteceğim öneriler problemlerin giderilmesine yardımcı olabilir.

1. Akupunktur:

Yapılan bazı çalışmalarda akupunkturun kulak çınlamasını iyileştirdiği göstermiştir, bunun yanında bazı çalışmalarda akupunkturun faydası olmadığı iddia edilmiştir.
Geleneksel çin tıbbında uzun zamandır uygulanmakta ve genelde olumlu sonuçlar alınmaktadır.

2. Ginko biloba:

Ginko biloba bitki tıbbında en çok çalışılan bitkilerden biri. Ginko vücutta özellikle kan akışının arttırılmasında oldukça başarılı bir bitki. Eğer kulak çınlaması probleminiz dolaşım prblmei ile alakalı ise, ginko bitkisi bu durumunuz da size yardımcı olacaktır bunun yanında hafızanın gelişimine de ekstra katkısı olacaktır. Günlük  240 mg lık standardize ginko tabletlerinden alınması en ideal olanı. Kulak çınlaması problemlerinde 6 hafta kadar kullanılması öneririlir. Sonuç almaya başladıktan sonra dozu yavaş yavaş 40-60 mg lık dozlara düşürebilirsiniz.

3. Takviyeler:

Çinko ve B12. Çinkonun ideal olanı çinko pikolanate formunda olanıdır. Günlük 90-150 mg dozlarda 3-6 ay kadar kullanılması yardımcı olabilir. Özellikle çinko eksikliği var ise. Ekiskliğiniz olduğu nasıl aanlyabilirsiniz. Çünko pastilinin normalde tatdı çok kötüdür, eğer bu tadı alıyorsanız çinko eksikliğiniz yok demektir. Eğer bu tadı çok az alıyor veya hiç almıyor iseniz çinko eksikliğiniz var demektir. Çalışmalar göstermiştir ki yaşa bağlı kulak çınlaması ve duyma kaybında çinkonun yardımcı etki olduğu görülmüştür.  Çinko ayrıca yaşa bağlı oluşan tad kaybınında giderilmesine yardımcı olmaktadır. Vitamin B12 eksikliği yüksek sese maruz kişilerde yaygın olduğu rapor edilmiş ve bu kişilerde mesleki kulak çınlaması ve işitme kaybı gelişebilmektedir. Bunun için Vitamin B12 nin enjekte edilmesi gerekir. Tabi ki buna karar verecek olan doktorunuzdur.

4. Diğer Yöntemler:

Biofeedback:    Çınlamaya eşlik eden stres ve kaygının azaltılması hedeflenmektedir. Bireye rahatlama teknikleri öğretilir ve çınlamanın derecesini azaltmada bu teknikleri kullanması öğütlenen bir tedavi yaklaşımı

Homeopaty: Çok küçük dozlar bitkiler kullanılarak hastanın doğuştan gelen şifa gücünü aktive ederek hastalıklarla mücadele etmesini sağlayan bir yöntem . Bu konuda eğitimli bir homeopattan destek alarak kulak çınlamasının giderilmesi noktasında yardımalaabilirsiniz.

Sağlık ve esenlik dolu günler dilerim.
Fitoterapi Uzmanı
Eczacı Fidan PESEN

0 yorum :

Post a Comment